Urgammelt etternavn Thathal frarøvet

I disse imatereille tider så er det viktig å beskytte sine varemerker, design og patenter. Ikke minst er det like viktig å beskytte sin arv slik at du ikke blir nektet din egen arv.

Dette er og så et slikt tilfelle. Navnet stammer trolig fra et sted mellom 800 og 900 tallet eller mest sansynlig mye tidligere. Navnet er fra Punjab området og tilhører en prinsefamilie som har titlen Rajput etter seg. Idag finnes det mange Thathal familier rundt om kring i punjab området og Det er flere byer og landsbyer i både Pakistan og India med dette navnet i sin helhet eller som en del av navnet. Det finnes noen varianter av navnet som Thatal og Thathaal av hengig av hva man synes er riktig stave måte. 

En person som tilhører Thathal familien har registrert Navnet i Norge. Men problemet oppstår når andre fra Thathal familien ønsker å registrere dette familie navnet. I følge norsk lov så må man søke om å bruke et etternavn hvis det er færre enn 200 personer registrert med dette navnet. Det er allerede en som har blitt nektet å registrere dette navnet. Og akkurat nå pågår det en tvist om registrering av dette navnet mot en annen av Thathal familien. Da gjenstår det bare å se om den norske stat vil gi arvtagerene retten til sin arv, historie og identitet eller ikke.

Det er langt over 200 personer som tilhører den familien og som bor her i norge.

Skrevet av: Sattar Rashid Thathal Rajput